Μη χειρουργικές μέθοδοι αναζωογόνησης προσώπου και σώματος

Ο χρόνος δεν ελευθερώνει τη γυναικεία ομορφιά. Αλλά αν, στο παρελθόν, το όμορφο σεξ μπορούσε να συμβιβαστεί μόνο με αυτόΓυναικείο πρόσωπο μετά από διαδικασία αναζωογόνησηςΑναπόφευκτα, σήμερα υπάρχουν πολλές τεχνικές που θα σας επιτρέψουν να αποκαταστήσετε τη νεολαία χωρίς καν να καταφύγετε σε πλαστική χειρουργική. Ας μιλήσουμε για μερικές από τις πιο δημοφιλείς από αυτές τις μεθόδους.

Φλούδα

Ξεφλούδισμα σημαίνει απολέπιση του ανώτερου στρώματος του δέρματος, το οποίο οδηγεί στην εξάλειψη των λεπτών γραμμών, των ατελειών και άλλων καλλυντικών ελαττωμάτων. Ανάλογα με την ένταση και την αποτελεσματικότητα του αντίκτυπου, το ξεφλούδισμα χωρίζεται σε διαφορετικές παραλλαγές:

 • Έκθεση φωτός σε οξέα φρούτων.
 • μέτρια έκθεση σε τριχλωροοξικό οξύ;
 • βαθιά χημική φλούδα με φαινόλη.

Φωτοαναζωογόνηση

Αυτή η διαδικασία βασίζεται στη χρήση πηγών φωτός υψηλής έντασης που διεγείρουν το σχηματισμό ινών κολλαγόνου. Η φωτοαναζωογόνηση συνιστάται για τις ακόλουθες ενδείξεις:

 • Αγγειακά δίκτυα;
 • αλλαγές στο δέρμα που σχετίζονται με την ηλικία.
 • διογκωμένοι πόροι
 • Σημεία ηλικίας στο πρόσωπο και το σώμα.

Με την αναζωογόνηση των φωτογραφιών μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να ενοχλείτε την επιφάνεια του δέρματος, γεγονός που καθιστά αυτή τη μέθοδο απολύτως μη τραυματική.

Μεσοθεραπεία

Με αυτήν τη μέθοδο, ειδικά παρασκευάσματα (ινοβλάστες, υαλουρονικό οξύ, βιοδραστικές ουσίες) εισάγονται στα εσωτερικά στρώματα του δέρματος μέσω μικροεγχύσεων, οι οποίες προάγουν το σχηματισμό κολλαγόνου και την αναζωογόνηση του δέρματος. Για να αυξηθεί το αποτέλεσμα, πολλά φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα. Η μεσοθεραπεία βοηθά στην αποτελεσματική καταπολέμηση των ρυτίδων και των καλλυντικών κηλίδων του δέρματος, στην εξάλειψη των διπλών συρμάτων και στην αποκατάσταση των περιγραμμάτων του προσώπου.

Αναζωογόνηση του όζοντος

Αυτή η τεχνική συνίσταται στην εισαγωγή ενέσεων όζοντος στις πιο προβληματικές περιοχές του προσώπου και του σώματος: για παράδειγμα, οι ρινοχειλικές πτυχές ή τα άνω και κάτω βλέφαρα. Η θεραπεία βοηθά στην εξομάλυνση των ρυτίδων και τονώνει την ανανέωση του δέρματος.

Διόρθωση λέιζερ

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την επανάληψη της επιδερμίδας του λέιζερ. Το λέιζερ εξομαλύνει τα προβληματικά ανώτερα στρώματα του δέρματος ανώδυνα και οδηγεί στη διάσπαση των ινών κολλαγόνου στα βαθύτερα στρώματα και συνεπώς στην επίδραση της ανύψωσης προσώπου.

Η διόρθωση με λέιζερ θα βοηθήσει στην εξάλειψη των ακόλουθων προβλημάτων:

 • λεπτές ρυτίδες
 • ουλές αλλαγές στο δέρμα μετά την ακμή?
 • Φακίδες και χρωματισμός που σχετίζεται με την ηλικία.
 • μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Ενέσεις Botox

Η ουσία της διαδικασίας είναι να αναζωογονήσει το δέρμα με τη βοήθεια ενέσεων παρασκευασμάτων αλλαντικής τοξίνης (botox) που εμποδίζουν τη μετάδοση νευρομυϊκών παλμών. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας, οι μύες του προσώπου δεν λαμβάνουν πλέον σήματα που προκαλούν συστολή, γεγονός που οδηγεί σε εξομάλυνση του υπερκείμενου δέρματος.

Τέτοιες ενέσεις είναι πιο αποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των σπειροειδών και ρινοχειλικών πτυχών, καθώς και για τη μίμηση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας διαρκεί περίπου ένα χρόνο, μετά το οποίο η ένεση πρέπει να επαναληφθεί. Ωστόσο, οι τιμές του botox και η έλλειψη εθισμού στο φάρμακο σάς επιτρέπουν να ακολουθείτε αυτήν τη διαδικασία όσο συχνά χρειάζεται.

Λεμφική αποστράγγιση

Οι ρυτίδες δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έρχεται με την ηλικία. Με τα χρόνια, οι περισσότερες γυναίκες αναπτύσσουν κυτταρίτιδα, η οποία είναι επίσης ένα σοβαρό καλλυντικό ελάττωμα. Οι μέθοδοι θεραπείας της κυτταρίτιδας είναι ποικίλες, αλλά στο πρώτο και δεύτερο στάδιο της ανάπτυξης της «φλούδας πορτοκαλιού», η πιο συνηθισμένη χρήση είναι η λεμφική αποστράγγιση - μια φυσιοθεραπευτική διαδικασία που σας επιτρέπει να απομακρύνετε το υπερβολικό υγρό από τους ιστούς. Η λεμφική αποστράγγιση είναι επίσης αποτελεσματική για την καταπολέμηση των καλλυντικών ατελειών όπως σακούλες κάτω από τα μάτια, πρήξιμο στο πρόσωπο και αγγειακά δίκτυα στα πόδια.