Σπιτικές Αντιγηραντικές Μάσκες Προσώπου - Διπλή Φόρτιση Νεότητας

Μάσκα προσώπου για αναζωογόνηση δέρματος

Κάθε γυναίκα θέλει να δείχνει ελκυστική. Ωστόσο, αυτό δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς περιποιημένο δέρμα προσώπου. Προκειμένου να επουλωθεί το δέρμα και να επιβραδυνθεί η διαδικασία γήρανσης, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε τακτικά μέτρα συντήρησης. Τέτοια μέτρα επιταχύνουν την αναγέννηση των κυτταρικών δομών, αποτρέπουν την εμφάνιση ρυτίδων και επίσης εξαλείφουν ελαττώματα που έχουν ήδη εμφανιστεί.

Μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνο με τακτική φροντίδα. Αυτό περιλαμβάνει θεραπείες καθαρισμού, καθημερινή φροντίδα και φυσικά αποτελεσματικές μάσκες αντιγήρανσης. Ορισμένες από τις συστάσεις των ειδικών λένε ότι οι μάσκες πρέπει να ξεκινούν από την ηλικία των 25 ετών, σε άλλες - από την ηλικία των 20 ετών. Πριν το κάνετε αυτό, δεν πρέπει να υπερφορτώνετε το δέρμα, καθώς η διαδικασία γήρανσης δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

Γιατί γερνά το δέρμα

Μετά από 25 χρόνια, οι πρώτες ρυτίδες εμφανίζονται κυρίως λόγω της ενεργούς κίνησης των μυών του προσώπου. Τέτοιες πρώτες ρυτίδες ονομάζονται εκφράσεις του προσώπου και εμφανίζονται συνήθως στη ρινοχειλική περιοχή κοντά στα μάτια. Το ώριμο δέρμα αρχίζει σταδιακά να χάνει την ελαστικότητά του και μέχρι την ηλικία των 35 ετών μπορεί να παρατηρήσετε σημάδια χαλάρωσης στο πηγούνι και τα μάγουλα, καθώς και εμβάθυνση των ρυτίδων στο μέτωπο και κάτω από τα μάτια.

Η γήρανση του δέρματος οφείλεται στη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου από το σώμα. Η έλλειψή του μπορεί να αναπληρωθεί με τη χρήση διαδικασιών στο σαλόνι, διατροφικές διορθώσεις και οικιακές μάσκες αντιγήρανσης.

Το δέρμα που ξεθωριάζει χρειάζεται ενεργή υγρασία, βιταμίνες και εντατική φροντίδα. Οι σπιτικές μάσκες προσώπου από φυσικά συστατικά βοηθούν στην κάλυψη όλων των αναγκών του δέρματός σας ανά πάσα στιγμή.

Φάσεις αναζωογόνησης δέρματος προσώπου με μάσκες

Τι είναι οι ρυτίδες

Οι αισθητικοί εντοπίζουν διαφορετικούς τύπους ρυτίδων, η εμφάνιση των οποίων εμφανίζεται για διάφορους λόγους:

 • Επιφανειακή - σχηματίζεται στο ανώτερο στρώμα του δέρματος, μπορεί να εμφανιστεί μετά από 30 χρόνια, και ακόμη πολύ νωρίτερα. Η εμφάνισή τους δεν προκαλείται από εσωτερικές διεργασίες στο σώμα, αλλά από εξωτερικές επιθετικές ατμοσφαιρικές επιρροές: αυξημένες δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας, ξηρός αέρας, σκληρό νερό. Αυτοί οι παράγοντες, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή φροντίδα, μπορούν να οδηγήσουν σε συρρίκνωση του δέρματος. Τέτοιες ρυτίδες μοιάζουν με ένα λεπτό δίκτυο, εμφανίζονται κυρίως κάτω από τα μάτια, στους κροτάφους.
 • Μέτρια - Αυτές οι ρυτίδες σχετίζονται με την ηλικία και αναπτύσσονται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος. Οι αισθητικοί πιστεύουν ότι η εμφάνισή τους οφείλεται κυρίως στην ανεπαρκή φροντίδα του δέρματος, αφού οι ψευδείς επιφανειακές ρυτίδες γίνονται πιο βαθιές με την πάροδο του χρόνου. Οι ρυτίδες μεσαίου βάθους εμφανίζονται μετά από 40 χρόνια, όταν μειώνεται ο αριθμός των ινών κολλαγόνου, αρχίζουν να αλλάζουν τη δομή τους και μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος.
 • Βαθιές - τέτοιες ρυτίδες είναι μια επίμονη παραμόρφωση του δέρματος που επηρεάζει όλα τα στρώματα και φτάνει στον λιπώδη ιστό. Εμφανίζονται συνήθως μετά το όριο των 50 ετών. Οι ρυτίδες στις περιοχές με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα του προσώπου χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο βάθος. Πολλοί αισθητικοί πιστεύουν ότι η παρουσία και ο αριθμός των βαθιών ρυτίδων οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες.

Για να αναζωογονήσετε και να μην βλάψετε το δέρμα, είναι απαραίτητο να επιλέξετε καλλυντικά με βάση την ηλικία. Οι αναζωογονητικές μάσκες προσώπου θα βοηθήσουν στον κορεσμό του δέρματος με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία. Για παράδειγμα, τα σκευάσματα που είναι αποτελεσματικά στην ηλικία των 20 ετών δεν παρουσιάζουν θετική δυναμική μετά τα 60. Το ίδιο σχήμα λειτουργεί με την αντίστροφη σειρά: επιθετικές τεχνικές αντιγήρανσης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε δέρμα που έχει την ικανότητα να διατηρεί την ελαστικότητα.

Πώς να ανανεώσετε το δέρμα σας

Όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το πώς να διατηρήσουν τη νεανική επιδερμίδα. Για να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο, πρέπει να ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

 • Ξεκινήστε κάθε νέα μέρα με σχολαστικό πλύσιμο, μετά από θεραπείες νερού καλό είναι να μην στεγνώνετε το πρόσωπό σας με πετσέτα.
 • Οι κρέμες αντιγήρανσης πρέπει να υπάρχουν στο οπλοστάσιο κάθε γυναίκας μέρα και νύχτα.
 • Οι ασκήσεις προσώπου είναι ο καλύτερος βοηθός στη διατήρηση της ελαστικότητας του προσώπου. Μην εξοικονομείτε 10-15 λεπτά για αυτό κάθε μέρα.
 • Κάντε μάσκες και scrub τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε την εμπειρία των μητέρων και των γιαγιάδων μας από μια πλειάδα από τις καλύτερες συνταγές ομορφιάς και νεότητας. Δοκιμάστε μόνοι σας τις καλύτερες αποδεδειγμένες λαϊκές συνταγές. Υψηλής ποιότητας scrub, κρέμες, αντιγηραντικές μάσκες προσώπου, τόσο εργοστασιακά (με καλή φυσική σύνθεση) όσο και σπιτικές, επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα με τακτική χρήση. Απαλλαγούν από τις παλιές ρυτίδες και εμποδίζουν την εμφάνιση νέων.

Ο σχηματισμός προσώπου είναι μια από τις πιο ασφαλείς και πιο εύκολα διαθέσιμες μεθόδους για την επέκταση της νεανικότητας του δέρματος. Αυτή η άσκηση προσώπου δεν έχει αντενδείξεις. Σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τις γραμμές έκφρασης, να αφαιρέσετε ένα διπλό πηγούνι και να αυξήσετε τη συνολική στρεβλότητα του δέρματος.

Πώς να αφαιρέσετε τις ρυτίδες στο μέτωπο με μάσκες

Προϊόντα για μάσκες

Οι σπιτικές αναζωογονητικές μάσκες προσώπου είναι απαραίτητες για τη σύσφιξη, την απαλότητα και τη λάμψη του δέρματος. Επιπλέον, τα κορεστούν με δόσεις σοκ βιταμινών και μετάλλων. Τα ενεργά συστατικά μπορούν να βρεθούν σε λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά προϊόντα. Όταν εφαρμόζετε μια φυσική μάσκα, θα νιώσετε ένα άμεσο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα χρησιμοποιώντας:

 • Πούλπα λαχανικών και φρούτων.
 • Βότανα;
 • Σιτηρά;
 • Μέλι.

Αυτά τα προϊόντα έχουν πολύ πλούσια σύνθεση βιταμινών και είναι σε θέση να ξεκινήσουν τη διαδικασία αναγέννησης των ιστών. Οι πιο αποτελεσματικές φυσικές μάσκες μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε τουλάχιστον 10 χρόνια νεότεροι σε οποιαδήποτε ηλικία.

Μάσκες για όλους τους τύπους δέρματος

Συνταγή για μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου με καφέ ή κακάο. Αυτά τα συστατικά έχουν ισχυρό τονωτικό αποτέλεσμα, ανακουφίζουν από το πρήξιμο. Τα απολεπιστικά με το περιεχόμενό τους σας επιτρέπουν να καθαρίζετε απαλά και αποτελεσματικά την επιδερμίδα, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Για το μαγείρεμα θα χρειαστείτε:

 • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ ή κακάο.
 • 6 κουταλιές της σούπας οποιοδήποτε προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση χωρίς χημικά πρόσθετα.
 • μπορεί να προστεθεί λίγο μέλι για αντιβακτηριδιακή δράση.

Το μείγμα για αφυδατωμένα δέρματα μπορεί να εμπλουτιστεί με λάδι ελιάς, αμυγδάλου, καρύδας. Σε ένα κεραμικό δοχείο, ανακατέψτε τον καφέ και το προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση, χτυπήστε τη μάζα, προσθέστε μέλι. Απλώστε τη σύνθεση στο πρόσωπό σας και περιμένετε να στεγνώσει.

Για να αποδυναμώσετε το συσφιγκτικό αποτέλεσμα, απλώστε στο πρόσωπό σας μια πετσέτα βρεγμένη με ζεστό νερό και αφαιρέστε την υπόλοιπη σύνθεση.

Μάσκα γιαουρτιού βρώμης. Αυτό το μείγμα χρησιμοποιείται για αναζωογόνηση. Καταπολεμά αποτελεσματικά τις ρυτίδες και τις φλεγμονές. Μετά τη μάσκα, το πρόσωπό σας θα λάμπει. Για να το ετοιμάσετε, ετοιμάστε:

 • μια κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης?
 • μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι χωρίς χημικά πρόσθετα.
 • Χυμός φρούτων;
 • λίγο μέλι.

Τρίβουμε το πλιγούρι σε αλεύρι και το σκεπάζουμε με γιαούρτι. Αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα να φουσκώσει. Στη συνέχεια, προσθέστε μέλι και χυμό φρούτων στη σύνθεση. Εφαρμόστε μια αντιγηραντική μάσκα προσώπου για 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η σύνθεση αφήνεται να στεγνώσει λίγο, ώστε να μπορεί να ξεπλυθεί εύκολα. Βρέξτε ελαφρά το πρόσωπό σας με νερό μέχρι να διαλυθούν οι σκληροί σβώλοι και, στη συνέχεια, πλύνετε όπως θα κάνατε συνήθως.

Μάσκα βρώμης. Μια τέτοια μάσκα θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ώριμου δέρματος. Την πρώτη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να δείτε πόσο λειαίνονται οι λεπτές ρυτίδες και το δέρμα έχει πάρει ένα υγιές χρώμα. Για να το ετοιμάσετε, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με τα ακόλουθα τρόφιμα:

 • μια κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης, αλεσμένο σε αλεύρι.
 • ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού?
 • 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα.

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Προσοχή, το γάλα δεν πρέπει να είναι καυτό, κρατήστε το λίγο πιο ζεστό από τη θερμοκρασία του σώματος. Αφού αναμίξετε καλά τη σύνθεση, εφαρμόστε την στο δέρμα. Επιπλέον, αυτή η μάσκα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Scrub με σόδα. Η σόδα είναι γνωστή για τις απολεπιστικές και καθαριστικές της ιδιότητες. Μόνο μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου θα κάνει απίστευτη δουλειά για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα, τις λεπτές ρυτίδες και τα εξανθήματα. Για να προετοιμάσετε αυτή τη θαυματουργή θεραπεία, τρώτε τα ακόλουθα τρόφιμα:

 • 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ?
 • 1 κουταλάκι του γλυκού νερό.

Ανακατεύουμε και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μια πάστα. Εφαρμόστε στα σημεία που θέλετε να καθαρίσετε, κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας.

Προετοιμασία μάσκας σόδας για αναζωογόνηση προσώπου

Κανόνες χρήσης οικιακών μασκών

Τα οφέλη από τις σπιτικές μάσκες δέρματος είναι προφανή. Επιπλέον, έχουν μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα:

 • Έλλειψη χημικών ουσιών;
 • προσιτη τιμη;
 • γρήγορο μαγείρεμα?
 • τα σωστά συστατικά είναι πάντα στο χέρι.
 • υψηλής απόδοσης.

Αποτελεσματικές μάσκες προσώπου - αναζωογονητικές και αναπλαστικές - είναι επίσης κατάλληλες για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες. Εάν έχετε επιλέξει μια ουδέτερη σύνθεση, θα φέρετε εξαιρετικά οφέλη στο δέρμα σας. Λόγω της διαθεσιμότητας όλων των συστατικών, μπορούν να αναμειχθούν και να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή.

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα καθορισμένα προϊόντα. Η κατασκευή σπιτικών μάσκες απαιτεί αληθινή φαντασία. Όλα τα λάδια, το μέλι, τα φρέσκα βότανα, τα μούρα είναι κατάλληλα για μαγείρεμα. Μόλις μάθετε τα αποτελέσματα κάθε προϊόντος στο δέρμα σας, φτιάξτε μια μάσκα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

Οι μάσκες εφαρμόζονται σε καθαρό δέρμα. Αποφύγετε την περιοχή κάτω από τα μάτια και γύρω από τα χείλη, αυτές οι περιοχές απαιτούν εξαιρετικά ήπια και ενυδατικά προϊόντα. Είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε τη σύνθεση μετά από 15-20 λεπτά έκθεσης και μόνο με ζεστό νερό. Μετά τη μάσκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συνηθισμένη σας ενυδατική κρέμα.

Εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε αλλεργίες, δοκιμάστε τη μάσκα. Για να το κάνετε αυτό, εφαρμόστε το μείγμα στον καρπό και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Εάν δεν παρουσιάσατε παρενέργειες στο δέρμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια μια μάσκα προσώπου.

Θυμηθείτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό, οι συνταγές για μάσκες αντιγήρανσης πρέπει να επιλέγονται καθαρά σε ατομική βάση. Εάν έχετε διαβάσει για μια εκπληκτική μάσκα που υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα λειτουργήσει για εσάς. Στη δοκιμή θα βρείτε τη «χρυσή μάσκα» που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε νέοι για χρόνια.