Αναζωογόνηση πλάσματος

Η αναζωογόνηση του δέρματος είναι ο πιο δημοφιλής τομέας της σύγχρονης αισθητικής καλλυντικών. Επιπλέον, οι προοδευτικές μη επεμβατικές (χωρίς να βλάπτουν την ακεραιότητα του δέρματος) και ακόμη και μέθοδοι έκθεσης χωρίς επαφή γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς σήμερα. Και μια από τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικές μεθόδους είναι η αναζωογόνηση πλάσματος (μη χειρουργική πλαστική).

Διαδικασία για την αναζωογόνηση του δέρματος με πλάσμα

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, τύποι αναδόμησης δέρματος βασίζονται στην αρχή της ελεγχόμενης βλάβης στο δέρμα, η οποία προκαλεί τη διαδικασία αναγέννησης που οδηγεί τελικά σε μείωση των ορατών σημαδιών γήρανσης. Η μέθοδος του πλάσματος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, αλλά με μερικά κόλπα.

Πρώτον, το δραστικό συστατικό πλάσμα είναι ένα ιονισμένο αέριο υψηλής ενέργειας. Δεύτερον, το άζωτο που χρησιμοποιείται είναι χημικά αδρανές και καταστέλλει την καύση του ιστού εκτοπίζοντας το οξυγόνο που απαιτείται για τη διαδικασία οξείδωσης. Ως αποτέλεσμα, τα στρώματα του δέρματος καταστρέφονται από το πλάσμα (μέσω θέρμανσης, διάσπασης και εξάτμισης), αλλά δεν καίγονται όπως θα καίγονταν υπό τη δράση των αφαιρετικών λέιζερ, επομένως δεν δημιουργούνται ανοιχτές πληγές. Αυτή η προσέγγιση μειώνει τον κίνδυνο παρενεργειών όπως ουλές, μόλυνση και αποχρωματισμό.

Τι να περιμένετε από την αναζωογόνηση πλάσματος

Μείωση των υφιστάμενων αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία, πρόληψη της εξέλιξής τους και εμφάνιση νωρίς. Η διαδικασία έχει έντονο lifting αποτέλεσμα (μέσω της «εξάτμισης» του κρημνού του δέρματος), λειαίνει την υφή του δέρματος μειώνοντας το βάθος των δυναμικών και στατικών ρυτίδων, απαλύνει τις φυσικές ρυτίδες, βελτιώνει και εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος. Επιπλέον, το αποτέλεσμα όχι μόνο επιτυγχάνεται λίγο μετά την έναρξη του κύκλου θεραπείας, αλλά αυξάνεται σταδιακά σε αρκετούς μήνες. Το μεγαλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να αναμένεται μετά από περίπου 3 μήνες.

περιοχές εφαρμογής

 1. Μη χειρουργική βλεφαροπλαστική.
 2. Αντιμετώπιση ραγάδων και αφαίρεση ουλών.
 3. Θεραπεία ακμής και μετά την ακμή.
 4. Αφαίρεση ρυτίδων γύρω από τα μάτια (πόδια της χήνας), γύρω από το στόμα (σακουλάκι).
 5. Εξάλειψη της χαλάρωσης του δέρματος: στο λαιμό, στην κοιλιά (κοιλιά μετά τον τοκετό).
 6. Ευθυγραμμίστε το περίγραμμα του προσώπου.
 7. Αφαίρεση ινομυωμάτων, σπίλων, θηλωμάτων, κηλίδων ηλικίας, ξανθέλασμα, δυσκεράτωση.

Αντενδείξεις

 1. Διαγνωσμένες ογκολογικές ασθένειες οποιουδήποτε εντοπισμού.
 2. Παρουσία ή υποψία προκαρκινικών δερματικών παθήσεων στην πάσχουσα περιοχή. Άλλα καλοήθη νεοπλάσματα δεν αποτελούν αντένδειξη για την αναζωογόνηση του πλάσματος.
 3. Ασθένειες ΩΡΛ στο οξύ στάδιο (ιγμορίτιδα και άλλες μορφές ιγμορίτιδας, ρινίτιδα, ρινοκολπίτιδα).
 4. Εγκυμοσύνη. Ταυτόχρονα, η διαδικασία έχει σχετικά υψηλό προφίλ ασφάλειας, αφού δεν οδηγεί σε συστηματικές (γενικές) αλλαγές και έντονες μεταβολικές αλλαγές. Και ιατρικές δημοσιεύσεις έχουν αναφέρει την επιτυχή χρήση της αναζωογόνησης πλάσματος σε γυναίκες που κυοφορούν ένα παιδί. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι φυσιολογικές ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση του δέρματος και να αλλάξουν την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.
 5. Θηλασμός.
 6. Οι αιματολογικές διαταραχές, αλλά ταυτόχρονα η παρουσία ήπιας σιδηροπενικής αναιμίας σε ικανοποιητική κατάσταση υγείας συνήθως δεν είναι λόγος άρνησης της διαδικασίας αντιγήρανσης.
 7. Η οξεία περίοδος μολυσματικών ασθενειών, η παρουσία αυξημένης θερμοκρασίας σώματος.
 8. Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα που συνοδεύονται από τοπική ή διάχυτη υπερτροφία των ιστών του ή/και ορμονικές αλλαγές.
 9. Δυσλειτουργία νεφρών και ήπατος.
 10. Καρδιαγγειακές παθήσεις στο στάδιο της αντιρρόπησης.

Πώς γίνεται η διαδικασία

Η αναζωογόνηση του προσώπου με πλάσμα δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση, προηγούμενη διατροφή ή αλλαγές στον τρόπο ζωής. Ωστόσο, λίγες μέρες πριν από τη συνεδρία, καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε επιθετικά scrubs και scrub, να επισκεφτείτε ένα σολάριουμ και τα άτομα που είναι επιρρεπή σε αλλεργικές αντιδράσεις δεν πρέπει να δοκιμάζουν νέα προϊόντα και καλλυντικά.

Ακόμη και ασθενείς με χαμηλό ουδό πόνου δεν χρειάζονται τοπικό αναισθητικό κατά τη χρήση της συσκευής. Η συνεδρία επούλωσης / αναζωογόνησης διαρκεί 15-30 λεπτά, η διάρκειά της εξαρτάται από τη σοβαρότητα του προβλήματος και την περιοχή της περιοχής που αντιμετωπίζεται.

Η ασθενής κάθεται σε μια καλλυντική καρέκλα ή σε έναν καναπέ και ο θεράπων ιατρός κατευθύνει έναν παλλόμενο πίδακα ή έναν πίδακα πλάσματος από την άκρη της συσκευής στο δέρμα της χωρίς επαφή. Ταυτόχρονα, είναι δυνατή η επιλογή του καταλληλότερου τρόπου λειτουργίας για τον εκάστοτε ασθενή. Η συνεδρία συνήθως ξεκινά με μια προεπεξεργασία του δέρματος προκειμένου να προετοιμαστεί για επακόλουθα ισχυρότερα αποτελέσματα και να μειωθεί η ένταση των αισθήσεων που βιώνονται. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η υπό θεραπεία περιοχή δεν χρειάζεται πλέον να εφαρμόζεται. Για τις επόμενες 3 ημέρες καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε πίλινγκ, πίλινγκ ή επισκέψεις στην παραλία ή στο σολάριουμ.

Ο συνιστώμενος αριθμός διαδικασιών είναι 1-2 διαδικασίες ανά έτος.