Αναζωογόνηση προσώπου, μάσκες προσώπου

Η κατάσταση του δέρματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το περιβάλλον, το άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή, η χρόνια έλλειψη ύπνου και πολλοί άλλοι. Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται από την ηλικία των 30 ετών. Όσο πιο γρήγορα φροντίζετε την υγεία του δέρματός σας, τόσο περισσότερο θα σας ευχαριστεί με τη νεολαία και την ομορφιά του.

Οι μέθοδοι αναζωογόνησης του προσώπου χωρίς χειρουργική επέμβαση, δηλαδή, στα σαλόνια ομορφιάς, περιλαμβάνουν: μεσοθεραπεία, αναζωογόνηση φωτογραφιών, αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ, αναζωογόνηση του ήλιου, θερμότητα, αναζωογόνηση του όζοντος και ειδικές μάσκες. Σχεδόν όλες οι μέθοδοι αναζωογόνησης του προσώπου χωρίς χειρουργική επέμβαση αποσκοπούν στην αποκατάσταση ινών κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που αποτελεί τη βάση όλων των στρωμάτων του δέρματος. Αυτή η βάση διατηρεί τον τόνο στο δέρμα και σας επιτρέπει να διατηρήσετε την ελαστικότητα και τη νεότητα του προσώπου.

Η μεσοθεραπεία είναι η εισαγωγή ειδικών παρασκευασμάτων (βιοδραστικών ουσιών) στο δέρμα του προσώπου. Αυτές οι μικροενέσεις βοηθούν στην αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου. Αυτή η μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποκατάσταση του περιγράμματος και την εξάλειψη ενός διπλού πηγουνιού.

Αναζωογόνηση προσώπου

Αναζωογόνηση φωτογραφιών. Αυτή η σύγχρονη μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου βασίζεται στη χρήση έντονων παλμών φωτός. Αυτή η μέθοδος έχει αποδειχθεί απολύτως μη τραυματική, ανώδυνη και απαλλαγμένη από παρενέργειες. Αυτή είναι η πιο ευγενική μέθοδος μη χειρουργικής αναζωογόνησης του προσώπου και, επιπλέον, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο. Ωστόσο, οι συνεδρίες αναζωογόνησης φωτογραφιών αντενδείκνυται για άτομα με σκούρο δέρμα, έγκυες γυναίκες, με διαταραχές του αίματος, δέρμα και ογκολογικές ασθένειες.

Αναζωογόνηση προσώπου με λέιζερ. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το λέιζερ επηρεάζει τόσο τα εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά στρώματα του δέρματος. Κάτω από τη δράση του λέιζερ, βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία και το μεταβολισμό. Ως αποτέλεσμα, η κυτταρική σύνθεση του δέρματος ανανεώνεται, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της ελαστικότητας και καλύτερη επιδερμίδα.

Η αναζωογόνηση του προσώπου Elos είναι μια από τις πιο σύγχρονες και επαναστατικές μεθόδους. Η ουσία του έγκειται στη χρήση συνδυασμένων μεθόδων αναζωογόνησης - παλμών φωτός και υψηλής συχνότητας ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο ασθενής αισθάνεται μόνο μια μικρή αίσθηση μυρμηγκιάσματος. Η ανανέωση της στιβάδας κολλαγόνου και συνεπώς η αναζωογόνηση του προσώπου προκαλείται από τη βαθιά διείσδυση των παλμών στα στρώματα του δέρματος. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας αναζωογόνησης του ELOS, είναι δυνατή η εξάλειψη κηλίδων ηλικίας, κηλίδων δέρματος και ακμής, καθώς και εξάλειψης των ρυτίδων.

Θερμότητα. Χρησιμοποιώντας ακτινοβολία υψηλής συχνότητας που διεισδύει στα βαθιά στρώματα του δέρματος, η θερμοκρασία του ιστού του δέρματος αυξάνεται. Αυτό οδηγεί στο σχηματισμό και την ανανέωση της ελαστάνης και του κολλαγόνου και, κατά συνέπεια, στην αναζωογόνηση.

Μέθοδος αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου με όζον. Το όζον διεγείρει τον μεταβολισμό των κυττάρων και η μικροκυκλοφορία στο δέρμα βοηθά στην ανανέωση του υποδόριου ιστού, ο οποίος βελτιώνει σημαντικά την επιδερμίδα και παρέχει αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Το όζον χρησιμοποιείται επίσης με ένεση στις περισσότερες περιπτώσεις, σε προβληματικές περιοχές.

Μία από τις απλούστερες και ταυτόχρονα πολύ αποτελεσματικές μεθόδους αναζωογόνησης του προσώπου είναι η χρήση ειδικών αντιγηραντικών μασκών. Τα ενεργά συστατικά της μάσκας την ενυδατώνουν και τη θρέφουν. Οι μάσκες κατασκευάζονται από φυσικά προϊόντα και χημικά.

Μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου με hirudotherapy. Οι βδέλλες βοηθούν στη βελτίωση του μεταβολισμού, μέσω των οποίων λειαίνει το δέρμα και βελτιώνεται η επιδερμίδα. Επίσης, το δέρμα λειαίνεται λόγω της ομαλοποίησης του επιπέδου ορμονών στο σώμα. Αυτό συμβάλλει στη σημαντική αναζωογόνηση του προσώπου.

Τα κοκτέιλ υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται με επιτυχία για να αναζωογονήσουν το πρόσωπο και το λαιμό. Αυτό το οξύ βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα. Αποκαθιστώντας την χαμένη υγρασία, το υαλουρονικό οξύ βελτιώνει τον τόνο του δέρματος, λειαίνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, που αναζωογονεί σημαντικά το πρόσωπο.

Υπάρχουν επίσης χειρουργικές μέθοδοι για την αναζωογόνηση του προσώπου:

 1. Το βαθύ ξεφλούδισμα συνίσταται στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τα κύτταρα του δέρματος αναμένεται να αναγεννηθούν. Η απολέπιση μπορεί να εξαλείψει την ακμή, τις λεπτές ρυτίδες, τις μικρές κηλίδες. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος από μόνη της είναι πολύ τραυματική και επικίνδυνη.
 2. Η χημική απολέπιση είναι μια μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου αφαιρώντας τα ανώτερα στρώματα του δέρματος με τη βοήθεια διαφόρων οξέων που εφαρμόζονται στο δέρμα σε ένα λεπτό στρώμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
 3. Κατά τη διάρκεια της πλαστικής χειρουργικής, το υπερβολικό δέρμα σφίγγεται και αφαιρείται. Οι διαδικασίες πλαστικών επεμβάσεων πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία.
 4. Εφαρμογή βιολογικών πηκτωμάτων. Τα βιοδιεγερτικά εισάγονται στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού και λειτουργούν ενεργά σε κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.
 5. Ενίσχυση με χρυσά νήματα. Αυτή είναι μια αρκετά σύγχρονη μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου. στην οποία το δέρμα σφίγγεται, το χρώμα βελτιώνεται, οι ρυτίδες εξαφανίζονται.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το πρόσωπό σας νεανικό για όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε πρέπει να αρνηθείτε ορισμένες διαδικασίες. Για παράδειγμα, με ελαφρύ ή αφαίρεση των φακίδων του δέρματος. Οι κακές συνήθειες επίσης δεν κάνουν τίποτα για να διατηρήσουν τη νεολαία. Το κάπνισμα, τα συχνά άλματα βάρους - όλα αυτά κάνουν το δέρμα πιο ξηρό, αφυδατωμένο και χαλασμένο. Η ηλιοθεραπεία πρέπει επίσης να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Απαιτούνται διαδικασίες ανύψωσης για την αναζωογόνηση του προσώπου. Είναι επίσης δυνατό στο σπίτι, το κύριο πράγμα είναι να τα κάνετε τακτικά, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Μερικές τέτοιες διαδικασίες σύσφιξης είναι μασάζ, κομπρέσες, πλύσιμο.

Αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι με μασάζ αύρας. Ο σκοπός του μασάζ είναι να επιβραδύνει ή ακόμη και να σταματήσει τη γήρανση, χάρη στην ενεργοποίηση των αναγεννητικών ενεργειών της αύρας και τη σωστή κατανομή τους. Καθίστε, χαλαρώστε και κλείστε τα μάτια σας. Επιστρέψτε στις σκέψεις σας και φανταστείτε πώς ήσασταν όταν ήσασταν νέοι. Φανταστείτε ότι περιβάλλετε τη λαμπερή ενέργεια της νεολαίας. Τρίψτε τις παλάμες σας μαζί και αρχίστε να τρίβετε κάθετα την αύρα του προσώπου. Τα χέρια, οι παλάμες προς το πρόσωπο, τρέχουν κάθετα, αφού περάσουν το μέτωπο, λυγίστε την κίνηση από κάτω προς τα πάνω κατά μήκος του προσώπου σε απόσταση 1 έως 3 cm, τα χέρια πίσω και, στη συνέχεια, προς τα πλάγια. Ταυτόχρονα, πείτε: Είμαι γεμάτος από τις κολοσσιαίες ανεξάντλητες ενέργειες της νεολαίας. Αποφύγετε τη φυσική επαφή. Επαναλάβετε την άσκηση 10 έως 20 φορές. Ένα κατακόρυφο μασάζ της αύρας του προσώπου μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι οποιαδήποτε στιγμή είναι βολικό για εσάς. Το Vertical Smoothing Aura Facial χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης.

Η γυμναστική προσώπου είναι μια φυσική μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου σε αστικές συνθήκες, ακριβές αισθητικές επεμβάσεις και ακόμη και αντικατάσταση καλλυντικών χειρουργικών επεμβάσεων. Εάν κάνετε μερικές απλές ασκήσεις κάθε μέρα, μπορείτε να εξομαλύνετε τις ρυτίδες. Κάντε το δέρμα σταθερό και ελαστικό και το πρόσωπο νεανικό. Ακολουθούν μερικές απλές ασκήσεις: τραβήξτε τα χείλη σας προς τα εμπρός με ένα σωλήνα και εισπνεύστε, στη συνέχεια, φυσάστε τα μάγουλά σας και, αναπνέοντας κλειστά, τα χείλη σας έξω. Τραβήξτε τα μάγουλά σας στα αυτιά σας - χαλαρώστε. Τραβήξτε τα μάγουλά σας στα μάτια σας - χαλαρώστε. Τραβήξτε την κάτω γνάθο προς τα εμπρός - επιστρέψτε στην κανονική θέση. Μετακινήστε την κάτω γνάθο σας από αριστερά προς τα δεξιά και το αντίστροφο. Δημιουργήστε ένα μπαλόνι ανάμεσα στα χείλη και τα δόντια σας, στρίβοντάς το πρώτα δεξιόστροφα και μετά αριστερόστροφα. Κάθε άσκηση πρέπει να εκτελείται αρκετές φορές. Μπορείτε να φανταστείτε τις ασκήσεις μόνοι σας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να την κάνει σε καλή διάθεση κάθε μέρα.

Το μασάζ είναι μια από τις πιο ισχυρές θεραπείες για την αναζωογόνηση του προσώπου. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τις μεταβολικές διεργασίες στους μαζικούς ιστούς και να επιτύχετε βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος - τη ροή φρέσκου και οξυγονωμένου αίματος. Υπάρχουν πολλοί τύποι μασάζ, προσωπικά χτυπάω ελαφρά το πρόσωπο με τα δάχτυλά μου, αλλά κλίνω προς τα εμπρός. Σε αυτή τη θέση, το αίμα ορμά προς το πρόσωπο και η αποτελεσματικότητα του μασάζ αυξάνεται σημαντικά.

Αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι με τρίψιμο πάγου. Καταψύξτε σε δοχεία για παγωτό αφέψημα βοτάνων: για παράδειγμα κατιφές και μαϊντανό (2 κουταλιές της σούπας πρώτες ύλες ανά 400 ml βραστό νερό). Ξεκινήστε το πρωί τρίβοντας το πρόσωπό σας με παγάκια: πρώτη καλέντουλα και μετά μαϊντανό.

Αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι με λιωμένο νερό. Προσθέστε αλάτι σε λιωμένο νερό λείανση με ρυθμό 5 γραμμάρια ανά λίτρο και λίγο ξύδι. Τρίψτε το διάλυμα στο δέρμα του προσώπου σας με ελαφρύ μασάζ. Το λιωμένο νερό απορροφάται καλά από το σώμα και τροφοδοτεί τέλεια τα κύτταρα με την υγρασία που στερούνται. Μετά από αρκετές θεραπείες, το δέρμα στο πρόσωπο γίνεται ελαστικό, απαλό, λεπτό, αποκτά ένα ζωντανό φυσικό χρώμα, οι ρυτίδες λειαίνονται αισθητά.

Οι συμπιέσεις αντίθεσης που παρασκευάζονται από φυτικά βρασμό είναι αποτελεσματικές για την αναζωογόνηση του προσώπου (π. χ. χαμομήλι, σκουλήκι). Αφού μουλιάσετε μια πετσέτα σε ζεστό ζωμό, στύψτε την και απλώστε την (απαλά) στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά και μετά απλώστε μια πετσέτα εμποτισμένη με κρύο ζωμό (νερό). Και έτσι 3 - 4 φορές. Χρησιμοποιείτε κομπρέσες τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Αναζωογόνηση του προσώπου ενώ κοιμάστε. Φανταστείτε 15-20 νεότερους λίγο πριν από το κρεβάτι. Κοιτάξτε τη φωτογραφία σας πριν κοιμηθείτε για να την βοηθήσετε να την απεικονίσετε. στη σωστή ηλικία. Με αυτήν την άποψη πρέπει να κοιμηθείτε. Για τρεις μήνες συνεχών μαθημάτων θα φαίνεστε 5 - 10 ετών νεότεροι. Επιπλέον, τα εσωτερικά όργανα αρχίζουν επίσης να λειτουργούν όπως και σε νεότερη ηλικία, δηλαδήΗ. Όχι μόνο γίνεται αναζωογόνηση του προσώπου, αλλά και αναζωογόνηση ολόκληρου του οργανισμού.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια "ενημερωτική" αναζωογόνηση του προσώπου στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αγοράσετε έναν νέο στρογγυλό καθρέφτη διαμέτρου περίπου 16 ιντσών. Είναι απαραίτητο να χύσετε ομοιόμορφα κάτι που φυτρώνει σε αυτόν τον κόκκο καθρέφτη. Όταν το λυγίζετε, συνιστάται να καθίσετε για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ αποτελεσματική, καθώς οι νεαροί βλαστοί κατευθύνονται προς το πρόσωπο, η ενέργειά τους κορεσίζει το δέρμα με αυτήν την ενέργεια, καθιστώντας το πιο τρυφερό και νεανικό.

ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Δεν υπάρχει καλύτερο προϊόν περιποίησης του δέρματος από τις σπιτικές μάσκες. Το κύριο πράγμα είναι να τα κάνετε τακτικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής. Βασικές αρχές Εφαρμογές:

 1. Σπιτικές μάσκες για αναζωογόνηση του προσώπου. Είναι απαραίτητο να κάνετε τα μαθήματα 1-3 φορές την εβδομάδα για δύο έως τρεις μήνες (η μάσκα πρέπει να είναι άνετη και κατάλληλη για το δέρμα σας).
 2. Πριν εφαρμόσετε τη μάσκα, πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπό σας καλά.
 3. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ τη μάσκα στα χείλη σας και στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας.
 4. Αφού εφαρμόσετε τη σπιτική μάσκα προσώπου, είναι καλύτερο να ξαπλώσετε στον καναπέ και να χαλαρώσετε. Προσπαθήστε να μην μιλήσετε μέχρι να αφαιρέσετε τη μάσκα, έτσι ώστε το δέρμα στο πρόσωπό σας να είναι ακίνητο.
 5. Οι σπιτικές μάσκες με λαχανικά και φρούτα δεν μπορούν να αποθηκευτούν και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά την προετοιμασία.
 6. Μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά - ειδικά σκόνες - για 2 ώρες μετά τη χρήση της μάσκας.
Μάσκες αναζωογόνησης προσώπου

Συνταγές για μάσκες για αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι:

 1. Μάσκα μελιού για αναζωογόνηση του προσώπου. Σφίγγει τέλεια το δέρμα του προσώπου και δίνει μια αναζωογονητική δράση που κόβει την ανάσα. Για λιπαρό δέρμα, εφαρμόζεται μάσκα μελιού σε καθαρή μορφή. Για συνδυασμένο δέρμα και κανονικό δέρμα, απλώστε μια μάσκα που αποτελείται από μέλι, αλεύρι και ασπράδι αυγού (τα συστατικά αναμιγνύονται 1: 1)Απλώστε απαλά τη μάσκα στο πρόσωπό σας σε ένα μικρό στρώμα για 15 λεπτά. Μετά από αυτό, αφαιρέστε προσεκτικά τη μάσκα. Το μέλι αντενδείκνυται σε ξηρό δέρμα.
 2. μάσκα αναζωογόνησης προσώπου. Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο πράσινο τσάι σε ένα μύλο καφέ με 0, 5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο και ρίξτε ζεστό βραστό νερό (80 ° C) μέχρι να σχηματιστεί ένας παχύς, ελαφρώς ξηρός πολτός. Δώστε στο αποτέλεσμα ψύξη της μάζας σε θερμοκρασία που είναι άνετη για το δέρμα του προσώπου και προσθέστε μέλι στη μάσκα, εάν η μάσκα είναι πολύ παχιά, αραιώστε την με νερό ή φυτικό λάδι. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο στη μάσκα, το λεμόνι, το χυμό και το διάλυμα λαδιού της βιταμίνης Ε. Ανακατέψτε τα καλά μέχρι να είναι σχετικά ομοιόμορφο και εφαρμόστε την τελική μάσκα στο καθαρό, ελαφρώς υγρό δέρμα. Μετά από 20 λεπτά, ξεπλύνετε τη μάσκα με κρύο νερό και απλώστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα στο πρόσωπο και την κρέμα σας.
 3. Οι μάσκες για αναζωογόνηση του προσώπου με καφέ και αιθέρια έλαια είναι πολύ αποτελεσματικές. Διείσδυση μέσω του δέρματος, η καφεΐνη προάγει τη διάσπαση των λιπών και δίνει στο δέρμα ένα ελαφρύ μαύρισμα. Φυσικά πρέπει να καταναλώνεται μόνο καφές, όχι αμέσως. Μερικές σταγόνες λάδι δέντρων τσαγιού εφαρμόζονται στο σώμα, τρίβονται και ξεπλένονται.
 4. μάσκα αναζωογόνησης πεπονιού. Αναζωογονητικό, βιταμινοποιημένο και ενυδατικό αποτέλεσμα. Ο πολτός πεπονιού αλέθεται με ίσες αναλογίες μελιού (καλύτερο λουλούδι), ελαιόλαδο και, εάν είναι δυνατόν, πίτουρο αμυγδάλου. Η μάσκα ξεπλένεται 20 λεπτά μετά την εφαρμογή.
 5. Φυτική μάσκα για αναζωογόνηση του προσώπου. Χρησιμοποιούμε φύλλα φυτό, σταφίδες, φράουλες, linden και yarrow σε ίσες ποσότητες. Αλέθουμε και ανακατεύουμε τα πάντα. Παίρνουμε 4 κουταλιές της σούπας και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα βραστό νερό πριν πάρουν το κουάκερ. Όταν αυτή η φαρμακευτική πάστα βοτάνων κρυώσει, εφαρμόστε την στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Πλένουμε τη μάσκα με κρύο νερό μετά από 15 λεπτά.
 6. Πλένουμε μισή μπανάνα με πιρούνι και μετά προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας μέλι και δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπο. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό για 15-20 λεπτά.
 7. Μάσκα μήλου για αναζωογόνηση του προσώπου. Ένα μικρό μήλο πρέπει να ξεφλουδιστεί, να είναι πυρήνα και να τριφτεί. Ανακατέψτε με κρόκο αυγού, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι, ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου. Εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα του λαιμού και του προσώπου για 25-30 λεπτά.
 8. μάσκα αναζωογόνησης προσώπου. Τρίψτε τους κρόκους ενός αυγού με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο, προσθέστε μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και την ίδια ποσότητα νερού. Απλώστε την προκύπτουσα μάσκα στο πρόσωπό σας σε δύο στρώσεις και κρατήστε στεγνό. Αφαιρέστε με βαμβακερό μάκτρο βυθισμένο σε ζεστό νερό.
 9. μάσκα αναζωογόνησης προσώπου. Πολτοποιήστε τους κρόκους ενός αυγού με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Εφαρμόστε σε δύο έως τρεις στρώσεις Μετά από 15-20 λεπτά, αφαιρέστε τη μάσκα με βαμβακερό μάκτρο βυθισμένο σε ζεστό νερό.
 10. Μάσκες Kefir για αναζωογόνηση του προσώπου. Συνταγή # 1. Μάσκες Kefir για λιπαρό δέρμα. Χτυπάμε το ασπράδι, προσθέστε 1 τσάι, χρησιμοποιώντας μια κουταλιά μέλι και 3 κουταλάκια του γλυκού κεφίρ, μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με πίτουρο βρώμης. Εφαρμόστε μια μάσκα στο δέρμα που είχε ήδη καθαριστεί (εξαιρουμένων των περιοχών γύρω από τα μάτια) αφήστε το για 15-20 λεπτά. Συνταγή # 2. Μάσκες Kefir για ξηρό και κανονικό δέρμα. 2 κουταλιές της κεφίρας, ανακατεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι και προσθέτουμε το μισό κτυπημένο κρόκο αυγού. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο και το λαιμό και ξεπλύνετε με ζεστό νερό ή γάλα μετά από 20 λεπτά.
 11. Μάσκα αναζωογόνησης προσώπου με πηλό. Αραιώστε τον χυμό πορτοκαλιού από μπλε πηλό Cambrian σε παχιά ξινή κρέμα και απλώστε ένα λεπτό στρώμα στο πρόσωπο. Μετά από 20 λεπτά, ξεπλύνετε πρώτα με ζεστό και μετά κρύο νερό. Το δέρμα παίρνει ένα ευχάριστο χρώμα, οι ρυτίδες λειαίνονται και η ακμή και η ακμή εξαφανίζονται.
 12. Μια δοκιμασμένη μάσκα από κρόκο αυγού και 1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο. Αφού τρίψετε καλά, απλώστε την προκύπτουσα ομοιογενή μάζα στο πρόσωπο και το λαιμό. Ξεπλύνετε μετά από 15 λεπτά. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με αποθέματα χαμομηλιού.
 13. Μάσκα αναζωογόνησης προσώπου με βάση την τομάτα. 1 ντομάτα, 1 κρόκος αυγού, 1 κουταλιά της σούπας άμυλο πρέπει να αλεσθεί καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής μάζα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Μετά από 20 λεπτά, πλύνετε με ζεστό και κρύο νερό.
 14. Μάσκα για αναζωογόνηση προσώπου με μέλι και βερίκοκο. Θεωρείται η καλύτερη μάσκα ικανή να καθαρίσει τους πόρους του προσώπου. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού στον πολτό ενός μελιού βερίκοκου. Ανακατέψτε καλά και απλώστε στο πρόσωπο. Η διάρκεια της διαδικασίας είναι 10 λεπτά. Ξεπλύνετε πρώτα με κρύο γάλα και μετά με νερό.
 15. Μάσκες αναζωογόνησης βρώμης. Αριθμός συνταγής 1. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης με ζεστό νερό (2-3 κουταλιές της σούπας). Πολτοποιήστε το πλιγούρι βρώμης για έναν παχύ πολτό. Όταν η πάστα έχει κρυώσει, απλώστε σε καθαρό πρόσωπο (αποφύγετε την περιοχή των ματιών). Μετά από 15-20 λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Συνταγή # 2. Μάσκες βρώμης για ξηρό δέρμα. Δύο κουταλιές της σούπας βρώμης, ανακατέψτε τις νιφάδες με τρεις ή τέσσερις κουταλιές ξινή κρέμα ή γάλα. Αφού διογκωθούν οι νιφάδες, προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και απλώστε τη μάζα στο πρόσωπο και το λαιμό. Αποθηκεύστε για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τη μάσκα. Αριθμός συνταγής 3. Αυτή η μάσκα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας πλιγούρι βρώμης, φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι, μέλι. Αναμιγνύουμε τα πάντα στις ίδιες αναλογίες. Είναι καλύτερα να ξεπλύνετε τη μάσκα με αποθέματα χαμομηλιού. Αυτή η μάσκα δεν θα λειτουργήσει εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε αλλεργίες.
 16. Χτυπήστε την πρωτεΐνη κοτόπουλου σε έναν ισχυρό αφρό. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ζυμώστε τα πάντα καλά και εφαρμόστε 20 για να καθαρίσετε το skinlog. Μια τέτοια μάσκα πρέπει να ξεπλυθεί με ζεστό νερό.
 17. Βράζουμε μερικές πατάτες (κατά προτίμηση ατμό) και ζυμώνουμε καλά σε πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε με 0, 5 φλιτζάνια ξινή κρέμα. Απλώστε ομοιόμορφα ζεστό στο πρόσωπο. Αφήστε για 20-25 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
 18. Αλεύρι σίκαλης και μάσκα κρόκου αυγού για αναζωογόνηση του προσώπου. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σίκαλης και τρίψτε με 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας γάλα, η μάσκα πρέπει να πάρει την ίδια πυκνότητα με ξινή κρέμα. Όλα αναμιγνύονται καλά και εφαρμόζονται στο πρόσωπο για 15 λεπτά. Μπορείτε να ξεπλύνετε με νερό και με αδύναμη έγχυση τσαγιού.
 19. Μάσκα κυδώνι για αναζωογόνηση του προσώπου. Το Quince είναι μια εξαιρετική αντιγηραντική ένωση. Για να προετοιμάσετε τη μάσκα, τρίψτε το ReifeQuitte και εφαρμόστε το σε καθαρό δέρμα. Μετά από 15-20 λεπτά, ξεπλύνετε με ζεστό νερό και απλώστε ενυδατική κρέμα.
 20. μάσκα αναζωογόνησης προσώπου. Ένα κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας και δύο κουταλιές της σούπας κουταλιά της σούπας κρεμώδη μαργαρίνη λιώνουν στον ατμό ενώ ανακατεύονται. Προσθέστε ένα κουτάλι ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι του γλυκού διάλυμα ελαίου βιταμίνης Α και μια κουταλιά της σούπας κουταλιά φρέσκα βότανα τυλιγμένο σε μύλο κρέατος (σε ίσα μέρη φύλλα τσουκνίδας, τέφρα, λυκίσκο, μαϊντανό, σταφίδα, γιασεμί και ροδοπέταλα) και ανακατέψτε απαλά. Το μείγμα εφαρμόζεται στο δέρμα του προσώπου κάθε δεύτερη μέρα για 15-20 λεπτά. Μετά από αυτό, τα υπολείμματα της κρέμας εμποτίζονται με μια χαρτοπετσέτα. Υπάρχουν συνολικά 10 διαδικασίες.

Οι μάσκες αναζωογόνησης στο σπίτι είναι πολύ ευεργετικές για το δέρμα. Διαποτίστε το με βιταμίνες, μαλακώστε και βελτιώστε την επιδερμίδα. Το δέρμα γίνεται πιο φρέσκο ​​και φαίνεται καλύτερο. Το καλοκαίρι, συνιστάται να φτιάχνετε θρεπτικές μάσκες με βάση λαχανικά και φρούτα.