Η αναζωογόνηση του προσώπου είναι δυνατή στο σπίτι

Πώς διατηρείτε το δέρμα σας νεανικό; Αυτή η ερώτηση τίθεται από όλες τις γυναίκες!

Τρόπος παράτασης της νεότητας του προσώπου στο σπίτι

Δυστυχώς, το πρόσωπο γερνά πολύ νωρίτερα από το δέρμα ολόκληρου του σώματος. Αυτό είναι απολύτως φυσικό, το πρόσωπο εκτίθεται σε εξωτερικές επιρροές πολύ πιο συχνά από το υπόλοιπο σώμα. Υγρασία, παγετός, άνεμος, ηλιακές ακτίνες - όλοι αυτοί οι περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν το πρόσωπο από τα τέλη του φθινοπώρου έως την άνοιξη, ενώ όλα τα άλλα μέρη του σώματος καλύπτονται με ρούχα.

Η φροντίδα για ένα υγιές πρόσωπο πρέπει να ξεκινά μεταξύ των ηλικιών 25 και 30 ετών. Η πρόωρη γήρανση δεν σχετίζεται πάντα με την ηλικία.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το πρόσωπο αρχίζει να ξεθωριάζει στις νεαρές γυναίκες:

  • δυσμενές περιβάλλον,
  • κακή κληρονομιά,
  • Κατάχρηση κατά την ηλιοθεραπεία,
  • δυσμενής κατάσταση του οργανισμού.

Και αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους δύο πρώτους λόγους, η κατάργηση των δύο τελευταίων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από εμάς. Μια ισορροπημένη διατροφή, καλός ύπνος, σωματική δραστηριότητα, απόρριψη κακών συνηθειών, δηλαδή ένας υγιεινός τρόπος ζωής θα βοηθήσει στην παράταση της νεότητας του δέρματος του προσώπου. Και δεν θα είναι δύσκολη η κατάχρηση των ακτίνων του ήλιου γενικά.

Οικιακές μέθοδοι για αναζωογόνηση προσώπου

Η διατήρηση ενός ατόμου σε καλή κατάσταση πρέπει να ξεκινά όταν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Από την ηλικία των 25-30 ετών, όταν το πρόσωπο είναι λαμπερό, το δέρμα είναι ελαστικό και είναι πολύ νωρίς για να σκεφτείς τις ρυτίδες, πρέπει να φροντίσεις το πρόσωπό σου για να παρατείνεις τη νεότητά του για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι αναζωογόνησης του προσώπου ή μάλλον προληπτικών μέτρων για να διατηρήσετε το δέρμα σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να γίνουν στο σπίτι.

Οι μάσκες και οι τρίβες όχι μόνο διατηρούν το πρόσωπό σας σε καλή κατάσταση, αλλά κάνουν επίσης εξαιρετικές προσθήκες στις διαδικασίες κομμωτηρίου

Φάρμακα για αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά προϊόντα αναζωογόνησης προσώπου στην αγορά σήμερα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι. Εκτός από τις ειδικές καλλυντικές μάσκες, τα φυσικά έλαια και διάφοροι τύποι καλλυντικών πηλού εξασφαλίζουν εξαιρετικό αντιγηραντικό αποτέλεσμα.

Τα φυσικά έλαια και οι διάφοροι συνδυασμοί τους ενυδατώνουν και θρέφουν το πρόσωπο, ενώ ο καλλυντικός πηλός καθαρίζει και στεγνώνει το δέρμα. Με ξηρό δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κίτρινο ή λευκό πηλό με την προσθήκη βιταμινών Α και Ε.

Φυσικά έλαια

Οι μάσκες από φύκια αναζωογονούν το δέρμα βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, αφαιρώντας πρήξιμο, αφαιρώντας τις τοξίνες και φράζοντας τους πόρους. Για να απαλλαγείτε μόνιμα από τα σπυράκια και να βελτιώσετε το περίγραμμα του προσώπου, χρησιμοποιούνται μάσκες παραφίνης, οι οποίες επίσης κατασκευάζονται από κερί μέλισσας ή καλλυντικό κερί.

Μερικές φορές υπάρχουν δερματικά προβλήματα σε νεαρή ηλικία, π. χ. Β. Άνιση χρωματισμό, ακμή και άλλα ελαττώματα. Σε αυτήν την περίπτωση, πριν χρησιμοποιήσετε προϊόντα αντιγήρανσης, μπορείτε να κάνετε φλούδα προσώπου. Το ξεφλούδισμα μπορεί επίσης να γίνει στο σπίτι.

Σε καταστήματα που πωλούν καλλυντικά, μπορείτε να αγοράσετε ειδικά μείγματα για απολέπιση προσώπου, τα οποία περιέχουν φρούτα, καθώς και σαλικυλικά, γλυκολικά και ρετινοϊκά οξέα.

Το πλεονέκτημα της χρήσηςειδικών φαρμακευτικών προϊόντων για αναζωογόνηση προσώπου στο σπίτι είναι ότι η σύνθεση και η ποσότητα όλων των απαιτούμενων συστατικών σε τέτοια προϊόντα υπολογίζονται με ακρίβεια.

Το μειονέκτημα και το σημαντικότέτοιων μεθόδων αναζωογόνησης με προϊόντα που αγοράζονται από το κατάστημα είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα χαμηλής ποιότητας. Οι κατασκευαστές καλλυντικών δεν είναι πάντα ευσυνείδητοι και συστατικά χαμηλής ποιότητας μπορούν να συμπεριληφθούν στη σύνθεση τέτοιων προϊόντων.

Οικιακές θεραπείες για την αναζωογόνηση του προσώπου με φυσικές μάσκες

Ένας από τους απλούστερους αλλά πολύ αποτελεσματικούς τρόπους αναζωογόνησης του προσώπου σας είναι να χρησιμοποιήσετε προϊόντα αντιγήρανσης που παράγονται από φυσικά προϊόντα. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε τέτοια καλλυντικά στο σπίτι.

Οι μάσκες μιας χρήσης επιτυγχάνουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιούνται επανειλημμένα για μια χρονική περίοδο (2-3 μήνες). Το δέρμα του προσώπου γίνεται λείο, ελαστικό και λαμπερό. Για την κατασκευή σπιτικών καλλυντικών μασκών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα όπως ωμά αυγά, πλιγούρι βρώμης, μέλι, μαγιά, τυρί cottage, ωμά πατάτες, διάφορα λαχανικά και φρούτα, τσάι από βότανα, ζελατίνη.

Μάσκες προσώπου

Ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται, αυτά τα αυτοδημιούργητα προϊόντα έχουν μια συσφικτική, ενυδατική, θρεπτική και αναμφισβήτητα θεραπευτική επίδραση στο πρόσωπο. Η σύνθεση, η προετοιμασία και τα αποτελέσματα τέτοιων μασκών περιγράφονται λεπτομερώς στην ενότητα "Ομορφιά", στην ενότητα "Περιποίηση δέρματος" αυτού του ιστότοπου.

Πλεονεκτήματα τρόπων αναζωογόνησης του προσώπου σας με οικιακές μάσκες

  • Εμπιστευτείτε την ποιότητα των συστατικών,
  • τη δυνατότητα να εκτελείτε τέτοιες μεθόδους αναζωογόνησης συχνά και τακτικά,
  • χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τις διαδικασίες κομμωτηρίου.

Μειονεκτήματα των μεθόδων αναζωογόνησης στο σπίτι

Τίποτα δεν είναι τέλειο είτε στη φύση είτε στην καθημερινή ζωή, ακόμη και με τον πιο αποτελεσματικό τύπο αναζωογόνησης υπάρχουν παγίδες. Και η αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε μεθόδου αναζωογόνησης του προσώπου δεν έγκειται μόνο στα μέγιστα οφέλη, αλλά και στα ελάχιστα μειονεκτήματα.

Υπάρχουν μόνο δύο τέτοια μειονεκτήματα στις μεθόδους αναζωογόνησης στο σπίτι. Ωστόσο, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου μείωσης και όχι των μειονεκτημάτων:

  • απροθυμία να προετοιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε σπιτικές μάσκες. Με απλά λόγια, αυτή η μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου δεν είναι κατάλληλη για γυναίκες που δεν θέλουν να κάνουν τις ίδιες τις αισθητικές επεμβάσεις και να αφήσουν αυτό το έργο σε ειδικούς.
  • Για γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα ή υπερευαισθησία σε ορισμένα συστατικά των μασκών, πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερη προσοχή για να αναζωογονήσει το πρόσωπο στο σπίτι.